Initiatieven

Huisje Boompje Beter app en website

Landelijk initiatief

Op 9 oktober 2014 is de Huisje Boompje Beter app gelanceerd. Met deze gratis app kunnen bewoners hun huis en tuin klimaatbestendig en duurzaam inrichten aan de hand van toepasselijke acties op het gebied van Water en Hitte. Bij elke actie krijg je informatie over de toepassing, de benodigdheden, tips en inspirerende foto’s. Voor het toepassen van een actie krijg je een score. Hoe hoger de score, hoe waterbestendiger je tuin is.

Uitdaging

Hiltrud Pötz

+31641133776

hiltrudpotz@ateliergroenblauw.nl

Social media

De uitdaging is om de app onder de aandacht te brengen van een breder publiek en de gebruikers de mogelijkheid te geven hun ervaringen terug te koppelen. Daarom is de volgende fase van dit project het maken van een uitgebreide en interactieve website, met een koppeling aan de bestaande Social Media van Huisje Boompje Beter. Deze website zal ook uitgebreid worden met het thema Biodiversiteit, welke aansluit op de huidige trend van het vergroenen van huis en tuin.

Werkwijze

Om de nieuwe website goed aan te laten sluiten op de doelgroep, wordt een coalitie gevormd met verschillende partijen, zoals Tuinbranche Nederland, stadsecologen, waterschappen en gemeenten. Deze coalitie zal een communicatiestrategie bepalen die als basis zal dienen voor de website en bijbehorende campagnes.

Status

In januari 2016 zal de coalitie bij elkaar komen. Eind april zal de website opgeleverd worden, waardoor er in het voorjaar begonnen kan worden met passende campagnes.

Meer informatie over de app (klik voor meer info).

Laatste ontwikkelingen

Gerelateerde documenten

Watercoalitie

De Watercoalitie brengt publieke, private partijen en maatschappelijke organisaties bij elkaar. Elke partij doet waar hij/zij goed in is en streeft zijn/haar eigen doelen na. 

Nieuwsbrief

Ontvang regelmatig updates over onze activiteiten via email. Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief.

 

 

Social media

Als eerste op de hoogte van de ontwikkelingen. Volg ons op: