• Ontwerpsessie gedragsbeïnvloeding tuinbezitters

    Utrecht Op 9 maart heeft op initiatief van de watercoalitie samen met het Stimuleringsprogramma Ruimtelijke Adaptatie een ontwerpsessie Klimaatvriendelijke Tuinen plaatsgevonden. Centraal stond de vraag: hoe stimuleer je tuinenbezitters (burgers/consumenten) om hun tuinen te vergroenen?

  • Verslag themabijeenkomst Klimaatbestendigheid in en om het huis

    Utrecht Op donderdag 1 oktober organiseerden de Watercoalitie samen met het Deltaprogramma Ruimtelijke Adaptatie een bijeenkomst over hoe je bewoners stimuleert hun huis en tuin klimaatbestendig in te richten. Overal in het land nemen gemeenten, waterschappen en bewonersgroepen initiatieven om bewoners waterbewust te maken en ze te stimuleren maatregelen te nemen. Denk daarbij aan het tegengaan van verharding, creëren van groene daken en groene gevels en het opvangen van water in een regenton. Wat kunnen we hiervan leren? Wat zijn goede interventies? En hoe kunnen we effectief samenwerken? Die vragen stonden tijdens de bijeenkomst centraal.

  • Hoe verleid jij bewoners om hun huis en tuin klimaatbestendig in te richten?

    Utrecht Op 1 oktober organiseren het Deltaprogramma Ruimtelijke Adaptatie en de Watercoalitie een bijeenkomst over hoe je bewoners stimuleert om hun huis en tuin klimaatbestendig in te richten. Tijdens de bijeenkomst wisselen we ervaringen met elkaar uit, gaan we aan de slag met praktijkcases en brengen we do’s en don'ts van gedragsbeïnvloeding in kaart. Ook wordt er gekeken hoe bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden effectief kunnen samenwerken.

Bezig met laden....

Op zoek naar nieuwsberichten met geselecteerde criteria...

Watercoalitie

De Watercoalitie brengt publieke, private partijen en maatschappelijke organisaties bij elkaar. Elke partij doet waar hij/zij goed in is en streeft zijn/haar eigen doelen na. 

Nieuwsbrief

Ontvang regelmatig updates over onze activiteiten via email. Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief.

 

 

Social media

Als eerste op de hoogte van de ontwikkelingen. Volg ons op: