• Rijst in Albano

    Oudenbosch Rijst telen in een waterberging. Eerste resultaten van de pilot “Rijst in Albano” In 2015 werd met medewerking van onder andere de Watercoalitie, het project “rijst in Albano” geïntroduceerd. De initiatiefnemer Jan Veerhuis, heeft een proeftuin opgericht in de waterberging Albano in Oudenbosch in samenwerking met het Waterschap Brabantse Delta.

  • Watercoalitie rijst in Albano van start gegaan

    Oudenbosch Tijdens de Watercoalitie event 2015 in Breda, werd het project “rijst in Albano” geïntroduceerd. De coalitie, bestaande uit Waterschap Brabantse Delta, Gemeente Halderberge en Jan Veerhuis, heeft een proeftuin opgericht in de waterberging Albano aan de Vaartweg te Oudenbosch. Op 16 december werd de gebruiksvergunning getekend om voor de periode van één jaar rijst te verbouwen. Een randvoorwaarde voor de rijstteelt is dat deze geen belemmering is voor het functioneren van de waterbergingen. De coalitie bestaat uit het waterschap Brabantse Delta, vogelgroep west Brabant, Waterbuffelfarm en initiatiefnemer Jan Veerhuis.

Bezig met laden....

Op zoek naar nieuwsberichten met geselecteerde criteria...

Watercoalitie

De Watercoalitie brengt publieke, private partijen en maatschappelijke organisaties bij elkaar. Elke partij doet waar hij/zij goed in is en streeft zijn/haar eigen doelen na. 

Nieuwsbrief

Ontvang regelmatig updates over onze activiteiten via email. Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief.

 

 

Social media

Als eerste op de hoogte van de ontwikkelingen. Volg ons op: