Watereducatie op kinderboerderijen

Heerhugowaard -

Kinderboerderijen zijn ideale leerplekken om bezoekers, jong en oud, waterbewust te maken. De handreiking 'Alle kinderboerderijen en bezoekers klimaatbestendig en waterbewust' is daarom afgelopen voorjaar met veel enthousiasme ontvangen.
Het ministerie van I&M (de Watercoalitie) en GDO hebben als vervolgtraject een aantal regionale inspiratiebijeenkomsten georganiseerd.

De gedachte "iedereen is waterbeheerder" willen we graag op meer plaatsen stimuleren. Dat is mogelijk door lokale coalitievorming tussen gemeente, waterschap, drinkwaterbedrijf, onderwijs, natuur- en milieueducatiecentra, kinderboerderijen, hoveniers en diverse andere bedrijven.

Op woensdag 5 april vindt samen met het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier een inspiratiebijeenkomst plaats (bij het hoogheemraadschap in Heerhugowaard ) waar inspiratie en praktische perspectieven worden gekoppeld. 

Programma
15.00u    Ontvangst met koffie, thee
15.15u    Welkom
15.20u    Waarom is inspiratie nodig, wat is het gezamenlijk belang van educatie?
15.30u    Overheden pitchen: het waterschap, het PWN Drinkwaterbedrijf Noord-Holland en de gemeente
15.45u    Watereducatie geconcretiseerd: basis voor coalitievorming - Anneke van Veen, waterambassadeur GDO over praktijkervaring uit Gouda en Zevenbergen
16.15u    Rollen en mogelijkheden om samen te werken, interactieve verkenning
16.50u    Afsluiting met overzicht om dingen te gaan doen
17.15u    Drinks

Meer informatie en aanmelden via www.vereniginggdo.nl


< Terug naar het nieuwsoverzicht

Watercoalitie

De Watercoalitie brengt publieke, private partijen en maatschappelijke organisaties bij elkaar. Elke partij doet waar hij/zij goed in is en streeft zijn/haar eigen doelen na. 

Nieuwsbrief

Ontvang regelmatig updates over onze activiteiten via email. Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief.

 

 

Social media

Als eerste op de hoogte van de ontwikkelingen. Volg ons op: