Startbijeenkomst Meerjarig samenwerkingsprogramma Klimaatvriendelijke tuinen

-

Deelnemers aan de sessie waren onder andere afkomstig van RIONED, IVN, NME, Vogelbescherming, Vlinderstichting, Vereniging van Hoveniers, Tuinbranche Nederland, de Watercoalitie, gemeente Den Haag, gemeente Nederweert, Amsterdam Rainproof en het Waterschap Drents Overijsselse Delta. Het initiatief voor deze sessie lag bij de Watercoalitie.

Uit de sessie bleek dat er behoefte is aan een brede beweging die gaat zorgen voor versnelling van de trend om tuinen in Nederland te vergroenen. Het moet normaal worden om je tuin klimaatvriendelijk te maken en iedere burger moet weten hoe dat kan. Een gezamenlijke landelijke campagne kan ervoor zorgen dat alle losse initiatieven op dezelfde manier communiceren over het ‘waarom en hoe’ van klimaatvriendelijke tuinen. Dit vraagt om een goed doordachte en professionele ‘top of the bill’ communicatieaanpak met landelijke impact. Maar ook onderlinge afstemming van communicatiemomenten en producten is nodig. De deelnemers spraken af om de invulling van de campagne in een vervolg samen uit te gaan werken.

Verder bleek onder de deelnemers behoefte aan kennisdelen om te leren van waar het al goed loopt en om niet onnodig opnieuw allerlei wielen uit te vinden. De Watercoalitie gaat dit faciliteren.

Meedoen?

Na de zomer gaan enkele deelnemers aan de slag om de ideeën voor een campagne verder uit te werken.  Ook belangstelling om deel te nemen? Meld je dan aan via www.watercoalitie/contact


< Terug naar het nieuwsoverzicht

Watercoalitie

De Watercoalitie brengt publieke, private partijen en maatschappelijke organisaties bij elkaar. Elke partij doet waar hij/zij goed in is en streeft zijn/haar eigen doelen na. 

Nieuwsbrief

Ontvang regelmatig updates over onze activiteiten via email. Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief.

 

 

Social media

Als eerste op de hoogte van de ontwikkelingen. Volg ons op: