Regentonactie Den Haag en omstreken

Regio Den Haag -

In april is op drie plekken in Zuid-Holland door de betrokken gemeente en hoogheemraadschap Rijnland een ‘aftrap’ gegeven van de Kinderboerderijen regentonactie. Na de Westlandse Kinderboerderijen (2015) volgden nu de kinderboerderijen in Leidschendam, Voorschoten en Wassenaar. Tonnie de Eend is het ondersteunende beeldmerk van deze acties.
Met de regentonacties worden inwoners gestimuleerd om regenwater beter en slimmer te benutten. “Regenwater is gratis en prima te gebruiken voor verschillende doeleinden, zoals planten water geven of bijvoorbeeld om ramen te wassen. De eenvoudigste manier om regenwater op te vangen is met een regenton” aldus Hans de Rijk van de Stichting Ondernemende Kinderboerderijen.
De actie bestaat uit:
-          Een duidelijk informatiebord op de kinderboerderij.
-          Een speurtocht over het kinderboerderij terrein.
-          Flyer met informatie over watergebruik/waterbewustzijn.
-          Mogelijkheid om met korting regentonnen te bestellen via www.regentonactie.nl/kinderboerderij.

Het project is ontwikkeld door de Stichting Ondernemende Kinderboerderijen. Het is mede mogelijk gemaakt door Fonds 1818 en beschikbaar voor kinderboerderijen in combinatie met gemeenten/waterschappen om het waterbewustzijn te vergroten via de kinderboerderij als laagdrempelige voorziening.
 


< Terug naar het nieuwsoverzicht

Watercoalitie

De Watercoalitie brengt publieke, private partijen en maatschappelijke organisaties bij elkaar. Elke partij doet waar hij/zij goed in is en streeft zijn/haar eigen doelen na. 

Nieuwsbrief

Ontvang regelmatig updates over onze activiteiten via email. Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief.

 

 

Social media

Als eerste op de hoogte van de ontwikkelingen. Volg ons op: